Selecteer een pagina
©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Setfotografie, hard werken in de fabriek

Een reclamebureau vroeg me om de setfotografie te verzorgen tijdens de opnames van een nieuwe tv-commercial. We deden eerder een klein project waarbij ik de setfoto’s maakte, en dat was het bureau, en mij, goed bevallen.

Stoer en ambachtelijk beeld

De opnames werden grotendeels gedaan in een fabriekshal. Keukenbouwer Keuken Kampioen wilde de stoere en ambachtelijke kant van de productie van keukens benadrukken. Met drie stoere bouwers, die met heftrucks, slijptollen en zaagtafels een mooie keuken in elkaar zetten.

De opdracht was om stills te schieten van de scènes die gedraaid werden. De foto’s worden onder meer gebruikt op de website van Keuken Kampioen.

Snel en op het juiste moment

Belangrijk in dit werk is om snel  te werken. Met een grote filmcrew wil je niet dat de strakke planning in het gedrang komt door de setfotograaf. Maar er moet natuurlijk wel goed beeld komen. In overleg met de Director of Photography koos ik per scène steeds het geschikte moment om de foto’s te maken: voor, tijdens of na het draaien van een scène. Tijdens de scène natuurlijk alleen als het geluid op dat moment niet werd opgenomen. Maar altijd met het mooie filmlicht en de sfeer van de uiteindelijke commercial.

Prettig onopvallend

Na afloop van de opnames, kreeg ik van een aantal crewleden het compliment dat ik prettig onopvallend te werk ging. En de klant vond de foto’s ook erg geslaagd.

Hierbij de foto’s die Keuken Kampioen gebruikt voor deze campagne. En natuurlijk de uiteindelijke commercial. Mooi om het resultaat te zien van een dag hard werken in een fabriekshal.

Lees verder:

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Fotografie van een inspirerend 5-daags evenement van Thought for Food (TFF) in Rio de Janeiro. Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050? Dat was de uitdaging voor ruim 200 deelnemers van over de hele wereld. Mijn uitdaging was het om de vele sessies en activiteiten vast te leggen.

Culturele Zondagen Utrecht

Culturele Zondagen Utrecht

Voor Utrecht Marketing fotografeer ik regelmatig de Culturele Zondag, de stad is dan gevuld met muziek, dans, theater, wetenschap, cabaret en sport.

The Christmas Show

The Christmas Show

Vijf keer stroomde de Ziggo Dome vol voor The Christmas Show. Een sprookje met onder meer Carlo Boszhard, Nicolette van Dam, Karin Bloemen, Buddy Vedder, Epke Zonderland, Jamai, Leona Philippo en uiteraard de Kerstman!

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Fotografie van Le Guess Who? Festival 2016, met Swans, Elza Soares, Wilco, Tyler Williams, Savages, RP Boo, Jameszoo Quartet, Digable Planets, Jessy Lanza, Bo Ningen, TAU, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Scott Fagan, Marching Church, Whitney, Quilt, The Dwarfs of East Agouza, Laurel Halo, Good Sad Happy Bad en onwaarschijnlijk fijne (en feestelijke) afsluiter Junun, met Radiohead gitarist Jonny Greenwood.

Werken voor Maestro Ennio Morricone

Werken voor Maestro Ennio Morricone

Maestro Ennio Morricone kwam in 2015 na jarenlange afwezigheid weer naar Nederland. Hij starte zijn tour in de Ziggo Dome. Ik fotografeerde vóór, achter en óp het podium, in opdracht van de concertpromotor.

Le Guess Who? Festival 2015

Le Guess Who? Festival 2015

Le Guess Who? 2015 festival, met oa Julia Holter, Ho99o9, Deerhunter, Ariel Pink, METZ, Rats on Rafts, Wavves, Kelley Stoltz, Dawn Penn en meer.

Nacht van de Poëzie

Nacht van de Poëzie

Foto’s van de Nacht van de Poëzie 2015 in TivoliVredenburg. Met onder andere Jules Deelder, Benjamin Clementine, Ilja Leonard Pfeijffer, Ivo de Wijs, Charlotte van den Broeck, Lavinia Meijer, Typhoon, Julliette Greco en Stijn Vranken.