Eventfotografie Culturele Zondag Utrecht - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Culturele Zondagen Utrecht

Sinds 2011 fotografeer ik de Culturele Zondagen in opdracht van Utrecht Marketing (voorheen Stichting Cultuurpromotie Utrecht). Zes keer per jaar transformeert Utrecht een hele zondag (en soms een heel weekend) tot een mooi buffet aan culturele activiteiten. In de binnenstad, maar ook steeds meer in de wijken, vind je muziek, dans, theater, wetenschap, beeldende kunst, cabaret en sport.

Culturele instellingen stellen hun deuren open of presenteren zich juist op ongebruikelijke locaties. In de buitenlucht of in de intieme setting van een huiskamer. Een feest om te fotograferen dus!

Bekijk hier een selectie van de mooie dingen die ik de afgelopen jaren tijdens de Culturele Zondagen tegenkwam.

Lees verder:

Bitcoin Amsterdam 2022

Bitcoin Amsterdam 2022

Ik fotografeerde de Bitcoin Amsterdam 2022 conferentie, een drie-daags samenkomen van techneuten, cryptografen, economen, vrijheidsvoorvechters, journalisten, Bitcoin bedrijven, een ex-prime minister en veel meer.

Boekenbal 2020

Boekenbal 2020

In het laatste normale weekend van 2020 fotografeerde ik het Boekenbal, met volle gangen, mooie outfits, her en der een mondkapje, dansende schrijvers en vooral veel selfies!

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Culturele Zondag @HOME – Bibliotheek Utrecht

Culturele Zondag @HOME – Bibliotheek Utrecht

Voor deze Culturele Zondag @HOME filmde ik een rondleiding door de nieuwe Bibliotheek Utrecht op de Neude. Onderweg kwam ik onder andere langs acteur Bram Gerrits, liedjesschrijver Jasper Smit en een spoken word performance van Danique Carmen Kivit.

Grasnapolsky 2020

Grasnapolsky 2020

Grasnapolsky op de bijzondere locatie van fabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen. Het was een mooie start van festivalseizoen 2020. Maar was het ook het einde…?

Eurosonic / Noorderslag 2020

Eurosonic / Noorderslag 2020

Festival Eurosonic Noorderslag in Groningen, gefotografeerd voor VPRO 3voor12. Met onder meer foto’s van Celeste, Cobrah, Inhaler, Arlo Parks en Pongo.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.