Jelmer de Haas, Fotograaf

Jelmer de Haas, Fotograaf

Hallo, ik ben Jelmer de Haas

Fotograaf uit Utrecht, gespecialiseerd in portret-, concert- en eventfotografie.

Maar je mag me ook bellen voor zakelijke portretten en profielfoto’s, (backstage) reportages, setfotografie en video-opnames van bijvoorbeeld sessies en interviews.

Ik heb de Fotovakschool gedaan en sinds 2008 werk ik fulltime als fotograaf voor magazines, culturele instellingen, bedrijven, artiesten, platenmaatschappijen, festivalorganisaties, uitgeverijen en communicatie- en reclamebureaus.

Een paar van mijn vaste klanten zijn TivoliVredenburg, uitgeverij Atlas Contact, VPRO 3voor12, Algemene Onderwijsbond, Culturele Zondagen Utrecht, Universiteit Utrecht, Rabobank, UITagenda Utrecht, Stichting Lezen & Schrijven en communicatiebureau Enof.

Vanuit mijn woonplaats Utrecht werk ik veel in de Randstad en regelmatig in de rest van Nederland.

Ik ben lid van beroepsorganisatie voor professioneel fotografen DuPho (Dutch Photographers).

Jelmer de Haas Fotografie

Exposities

Mijn portret- en concertfoto’s worden ook regelmatig geëxposeerd. Zo was er tijdens North Sea Jazz 2016 een expositie van de portretten die ik een jaar eerder maakte in het Jazz Museum Rotterdam. Mijn project Tussen Soundcheck en Show exposeerde ik in Ekko in 2014. Bekijk hier het volledige overzicht van mijn exposities.

Zie je op een expositie of op deze site een foto die je graag bij jou aan de muur wilt? Dat kan. Bel of mail me en informeer naar de mogelijkheden.

Cursus Adobe Lightroom

Fotografeer jij ook en wil je van mij als professional leren hoe je je foto’s kunt bewerken? En hoe je de duizenden foto’s op je computer efficiënt kunt beheren? Schrijf je dan in voor de cursus Adobe Lightroom die ik tweemaal per jaar geef bij Parnassos in Utrecht.

Ik deel mijn kennis en ervaring graag met je! Lees meer over deze cursus.

Het viel me op dat Jelmer zich goed georiënteerd had wat betreft de aard van de te fotograferen persoon. Dat hij gevoelig was voor de sfeer die op de foto’s bereikt moest worden. Dat hij technisch alles uit de kast haalde, zonder dat je een moment de indruk kreeg dat hij met vertoon van techniek bezig was.
Bertram Mourits

Uitgeverij Atlas Contact

Jelmer heeft oog voor detail, voor compositie en voor het juiste moment, precies de drie factoren die je moet hebben voor mooi popbeeld.

VPRO 3voor12

Een goede fotograaf onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van foto’s, maar ook door zijn professionele houding. Dat betekent afspraken nakomen, eigen initiatief tonen, weten dat je een dienst aan een tijdschrift moet verlenen en voeling hebben met redactie, doelgroep en onderwerpen. Jelmer heeft al deze eigenschappen en is in staat echte kwaliteit te leveren.
Reinout Burgers

Hoofdredacteur, Bandcoach