Portret Jelmer de Haas

Hallo, ik ben Jelmer de Haas

Fotograaf uit Utrecht, gespecialiseerd in portret-, concert- en eventfotografie.

Maar je mag me ook bellen voor zakelijke portretten en profielfoto’s, (backstage) reportages, setfotografie en video-opnames van bijvoorbeeld sessies en interviews.

Ik heb de Fotovakschool gedaan en sinds 2008 werk ik fulltime als fotograaf voor magazines, culturele instellingen, bedrijven, artiesten, platenmaatschappijen, festivalorganisaties, uitgeverijen en communicatie- en reclamebureaus.

Enkele van mijn vaste klanten zijn TivoliVredenburg, uitgeverij Atlas Contact, VPRO 3voor12, Algemene Onderwijsbond, Bibliotheek Utrecht, Culturele Zondagen Utrecht, Universiteit Utrecht,  UITagenda Utrecht, Residentie Orkest, Friendly Fire, Scheepens en Enof Communicatie.

Vanuit mijn woonplaats Utrecht werk ik veel in de Randstad en regelmatig in de rest van Nederland.

Ik ben lid van beroepsorganisatie voor professioneel fotografen DuPho (Dutch Photographers).

Het viel me op dat Jelmer zich goed georiënteerd had wat betreft de aard van de te fotograferen persoon. Dat hij gevoelig was voor de sfeer die op de foto’s bereikt moest worden. Dat hij technisch alles uit de kast haalde, zonder dat je een moment de indruk kreeg dat hij met vertoon van techniek bezig was.
Bertram Mourits

Uitgeverij Atlas Contact

Jelmer heeft oog voor detail, voor compositie en voor het juiste moment, precies de drie factoren die je moet hebben voor mooi popbeeld.

VPRO 3voor12

Een goede fotograaf onderscheidt zich niet alleen door de kwaliteit van foto’s, maar ook door zijn professionele houding. Dat betekent afspraken nakomen, eigen initiatief tonen, weten dat je een dienst aan een tijdschrift moet verlenen en voeling hebben met redactie, doelgroep en onderwerpen. Jelmer heeft al deze eigenschappen en is in staat echte kwaliteit te leveren.
Reinout Burgers

Hoofdredacteur, Bandcoach