- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Hoe voeden we 9 miljard aardbewoners in 2050? Dat is de uitdaging waar organisatie Thought for Food (TFF) zich mee bezig houdt. Het samenbrengen van jonge onderzoekers, start-ups en mensen uit de voedselindustrie levert nieuwe ideeën voor het duurzaam produceren en voeden van de groeiende wereldbevolking. De jaarlijkse conferentie TFF Summit + Academy is dit jaar georganiseerd in Rio de Janeiro. De ruim 200 deelnemers kwamen uit alle werelddelen.

Though for Food vroeg mij om de vijf dagen van het evenement in beeld te brengen. Een toffe klus met een inspirerende missie op een erg mooie plek!

Uitstapjes naar het bos

De eerste vier dagen lag de nadruk op de Academy met inspirerende keynote’s, projecten en workshops in de Escola Eleva. Een aantal van deze workshops werden in de natuur in en om Rio georganiseerd om aan concepten als AgroForestry (zeg maar landbouw in het bos) te werken. Voor de afwisseling van het beeld waren dat goede uitstapjes.

Daarnaast werkten teams van finalisten van de TFF Challenge aan hun presentaties voor de Summit. In deze TFF Challenge, kunnen start-ups ideeën uitbouwen naar reële bedrijven om een bijdrage te leveren aan het de basisuitdaging van TFF.

Crazy energizers

Aan het einde van elke dag leverde ik een ruime selectie foto’s aan die direct gebruikt kon worden. Niet alleen foto’s van de activiteiten in de Academy zelf, maar ook van de ochtend-yoga, de Crazy energizers tussendoor, het Braziliaans drummen, voetballen op de binnenplaats van het Escola en de Poetry Slam.

Op de laatste dag, de TFF Summit in het prachtige Museu do Amanhã (Museum of Tomorrow) presenteerden de 10 finalisten van de TFF Challenge hun ideeën aan een groot publiek en een strenge jury en konden daarmee mooie geldprijzen winnen. Inspirerende ideeën zoals het toepassen van kippenveren als verpakkings- en isolatiemateriaal en het gebruiken van een biologisch afbreekbare coating om voedsel langer goed te houden.

Mijn foto’s worden gebruikt op de Thought for Food website, in persberichten en op de diverse sociale media kanalen van TFF.

(Voor en na het event heb ik gelukkig ook nog wat van het mooie Rio de Janeiro kunnen zien, deels uiteraard op de fiets. De foto van het strand bij Copacabana hierboven maakte ik op de eerste dag)