"

Grasnapolsky 2020

Het laatste festival….

Op 7 maart was ik op festival Grasnapolsky, op de bijzondere locatie van fabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen. Het weer was (voor de tijd van het jaar) prima, het eten lekker, goede craftbiertjes, gezellige mensen en vooral veel fijne muziek. Het was een mooie start van festivalseizoen 2020.

De locatie kende ik nog niet (het was pas de tweede keer dat het festival in Groningen georganiseerd werd) dus het was fijn om te speuren naar licht, mooie ruimtes en doorkijkjes. De fabriek was van de buitenkant ook een plaatje, zeker ’s avonds. Hoe mooi is een oude fabriekshal waar nog machines, trappen en gietijzeren bollen staan en waar prachtig licht door grote ramen naar binnen valt over een woest genietend publiek? Heel mooi! Leo Svirsky, LO-FI LE-VI, Mattheis & Nick Verstand en natuurlijk De Likt maakten dit een prachtig feestje.

Een paar dagen later gooide het Corona-virus roet in het eten en werd het hele festivalvoorjaar gecancelled. In april kwam de klap en viel ook de hele zomer weg. Was Grasnapolsky het laatste festival van dit jaar? Ik hoop hartstochtelijk van niet! Maar de realiteit is op dit moment wel dat het moeilijk voor te stellen is dat er eind van dit jaar weer grote groepen mensen bijeen stromen om te genieten van muziek, dans, sport of theater. En dan heb ik in ieder geval nog de herinnering aan Grasnapolsky in het vroege voorjaar.

Gelukkig heb ik de foto’s nog…

:(

Meer concerten en Festivals

Publiek op 1 piano afstand…

Publiek op 1 piano afstand…

Na 81 dagen Corona-sluiting gingen de deuren van TivoliVredenburg weer een klein beetje open, op een kier. S10 gaf het eerste concert, voor 30 personen, in de Grote Zaal.

read more
Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

read more
Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

read more
Lowlands 2018

Lowlands 2018

Lowlands 2018, met onder meer foto’s van Gorillaz, Patti Smith, Brockhampton, Nile Rodgers, Spinvis, De Staat, Ho99o9, Stormzy, Little Simz, Sevdaliza en Tom Odell.

read more
Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret 2018

Concert- en festivalfotografie op Best Kept Secret 2018, één van de mooiste festivals van Nederland. Met onder meer Arctic Monkeys, CHVRCHES, Father John Misty, LCD Soundsystem, Mogwai, Mozes and the firstborn, Ray Fuego, Rodriguez, Spoon, Sudan Archives, Superorganism, The Kills, The National, Ty Segall, Tyler, The Creator, Vince Staples en Warpaint.

read more