Portretten jazzartiesten - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd.

Als onderdeel van het Music Inspired Art kunstprogramma zie je een reeks beelden die ik een jaar geleden maakte in opdracht van DJAZZ.tv. In het popup Jazz Museum Rotterdam maakte ik met vier collegafotografen een reeks van bijna honderd portretten van Nederlandse jazzartiesten. De vierkante zwart-wit foto’s maakte ik (bijna allemaal) met één van mijn favoriete camera’s, de analoge Rolleiflex.

Elke fotograaf liet zich voor de portretten inspireren door een bestaande jazzfoto. Mijn keuze is deze foto van saxofonist Ben Webster door David Redfern, waarbij vooral het contrastrijk gebruik van het studiolicht me aanspreekt.

Op mijn portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.

Ook benieuwd naar de portretten van de beste Nederlandse jazz-artiesten? Kom dit weekend kijken in Rotterdam!

Meer portretfotografie:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Op de roltrap. En op de cover!

Op de roltrap. En op de cover!

Ik maak portretten voor het nieuwste cultuur- en lifestyletijdschrift van Utrecht, de UITagenda. Afgelopen twee maanden maakte ik onder andere een portret van Roosbeef en van actrice Monic Hendricx.