"

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? En hoeveel komt er maandelijks binnen in jullie huishoudpot? Zou jij het zeggen tegen de lezers van het Onderwijsblad? De mensen op deze foto’s geven openheid over hun financiële situatie, of die nu rooskleurig is, aan de krappe kant of daar tussenin.

Sinds 2017 portretteer ik maandelijks iemand uit het onderwijs voor de serie Geld Telt in het Onderwijsblad, het magazine van de Algemene Onderwijsbond. Met de schrijver van het interview overleg ik om een geschikte invalshoek te vinden om het verhaal te ondersteunen. Soms doe ik dat heel direct, met die recente grote aankoop (bijvoorbeeld dat huis net over de grens in Duitsland) in beeld. Maar soms ook met een hobby (boek of basgitaar), het kunstwerk aan de muur, de inrichting van de babykamer of laat ik de geïnterviewde gezellig de afgelopen werkdag bespreken met een huisgenote omdat een eigen huis nog net niet betaalbaar is.

Het is altijd weer leuk om samen in een uurtje te zoeken naar de geschikte invulling van die ene foto die bij het artikel geplaatst wordt. In een lekkere spread van twee pagina’s.

Geld Telt, nog meer met een fijne foto erbij!

Bekijk meer van mijn portretfotografie op deze site.


Meer blogs over portretfotografie

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

read more
And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

read more
Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

read more
Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

read more