"

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij in the flow? Welke plek of omstandigheid brengt je in de creatieve modus om zo nieuw werk kunt maken. Dat is de vraag die in de UITagenda Utrecht wordt gesteld aan acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven.

Marloes Elings interviewt de artiest, ik maak daar maandelijks de foto bij. En dat brengt me op de meest uiteenlopende plaatsen.

Ik maakte het afgelopen jaar dus portretfoto’s al rijdend in de auto van Ellen ten Damme op de ring van Amsterdam, in de studio bij zowel Blaudzun als Willie Wartaal, aan de keukentafel van Abdelkader Benali, wandelend op de heide met Tim Knol, in de ateliers van Monika Dahlberg en Bobbi Essers, langs een beschut kano-slootje in Utrecht met Munir de Vries, op de bank bij Paulien Cornelisse, in de kleedkamer bij Shirma Rouse, op de zolder van Eric Vloeimans en op de trap van de Tuschinski bioscoop met Nienke Römer.

Zoveel mensen, zoveel manieren om in the flow te raken! Lees de artikelen via de site van UITagenda Utrecht en bekijk meer van mijn portretfotografie op deze site.


Meer blogs over portretfotografie

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

read more
And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

read more
Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

read more
Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

read more