UITagenda Utrecht - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Op de roltrap. En op de cover!

Sinds 2014 fotografeer ik voor het nieuwste cultuur- en lifestyletijdschrift van Utrecht, de UITagenda. Een mooi blad met veel ruimte voor fotografie.

In de rubriek De Roltrap fotografeer ik een artiest die de komende maand in TivoliVredenburg zal optreden. Voor UITagenda #1 fotografeerde ik de voltallige Bachvereniging op de roltrap. In #2 kon ik wat dichterbij komen voor het portret van Roos Rebergen (Roosbeef). Wie er in de maand april op de roltrap staat kan ik nog niet verklappen, maar je kent hem zeker!

Het Portret is een rubriek waarin een bekende acteur of actrice wordt geïnterviewd samen met een familielid. Voor UITagenda #1 ging Monic Hendricx op de foto met haar dochter.

Het hoofdartikel van de UITagenda van maart is een item over het thuis bierbrouwen. Voor de fotografie hebben we een mooie locatie gevonden in de Metaalkathedraal in De Meern. Met schitterend licht en mooie styling konden we een fijne coverfoto van twee thuisbrouwers maken. Bekijk hieronder een selectie uit de foto’s die ik voor UITagenda maakte.

UITagenda #2 is op dit moment overal in Utrecht gratis te verkrijgen.

Meer portretfotografie:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.