"

Portretten 2020

Ik hoor af en toe van mensen dat ze me vooral als concert- en eventfotograaf zien. Dat klopt maar ten dele. Want ik vind het net zo tof om een mooi portret te maken. Een 1-op-1 moment, een prettig gesprek, contact maken. Met het portret als resultaat van de ontmoeting.

In 2020 ging ik op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…. Bij daglicht, studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos of juist op het toilet (echt, zoek maar!).

Het zou zonde zijn om die mooie resultaten niet te laten zien. Hierbij dus een ruime greep uit de portretten die ik in het afgelopen jaar maakte. Ondanks Corona. Want voor een goed portret gebruik ik een portretlens waardoor ik voldoende afstand tot de geportretteerde kan houden. Veilige foto’s dus!

Deze portretten maakte ik voor verschillende magazines, de eigen ondernemerswebsite, een speciale Coronavoorstelling, voor op LinkedIn, voor het overzicht van medewerkers van de zaak, voor in de persmap… Elk portret heeft een verhaal, elk verhaal heeft een portret…

Heeft jou verhaal ook een nieuw portret nodig? Laat het me weten!

Meer blogs over portretfotografie

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

read more
Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

read more
Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

read more