Jazz Museum Rotterdam - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Video en Expositie Jazz Museum Rotterdam

Historische jazzfotografie

Het Jazz Museum Rotterdam is een pop-up museum in de Fenixloods, op steenworp afstand van Hotel New York. Tot 19 juli kun je daar een reis maken door de geschiedenis van de jazzfotografie, met werk van onder andere legendarisch jazzfotografen Francis Wolff, Jim Marshall en Jimmy Katz.

Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de foto’s van Susanne Schapowalow die vlak na de Tweede Wereldoorlog alle Amerikaanse jazz coryfeeën fotografeerde op en achter het podium. Nog nooit waren deze foto’s van deze 93-jarige fotografe in Nederland te zien.

North Sea Jazz

Een deel van het museum is ingericht met een terugblik op de recente geschiedenis van het North Sea Jazz na de verhuizing van het festival naar Rotterdam. In dat gedeelte exposeer ik vier van mijn foto’s.

Video-interviews voor DJAZZ.tv

In de periode dat het Jazz Museum Rotterdam open is worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er concerten en word en er jazzfilms vertoond. Van 25 t/m 27 juni 2016 zal ik van ter plekke voor DJAZZ.tv 14 video-interviews opnemen met Nederlandse jazz-artiesten. Samen met de interviews die collega fotografen (waaronder Paul Bergen en Joke Schot) zullen opnemen wordt dit een mooi document over de Nederlandse jazz-scene. Ik krijg hiervoor onder andere Sabrina Starke, Denise Jannah en John Engels voor mijn camera. Erg leuk! En op de zondag van het North Sea Jazz doen we dat nog een keer.

Info

Het Jazz Museum Rotterdam is tot dagelijks geopend (muv 13 juli)  van 10.00 tot 17.30 uur. Het kunt het museum vinden aan de Veerlaan 9 in Rotterdam. Meer info vind je hier.

 

 

 

Lees verder:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Bitcoin Amsterdam 2022

Bitcoin Amsterdam 2022

Ik fotografeerde de Bitcoin Amsterdam 2022 conferentie, een drie-daags samenkomen van techneuten, cryptografen, economen, vrijheidsvoorvechters, journalisten, Bitcoin bedrijven, een ex-prime minister en veel meer.

Boekenbal 2020

Boekenbal 2020

In het laatste normale weekend van 2020 fotografeerde ik het Boekenbal, met volle gangen, mooie outfits, her en der een mondkapje, dansende schrijvers en vooral veel selfies!

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

Publiek op 1 piano afstand…

Publiek op 1 piano afstand…

Na 81 dagen Corona-sluiting gingen de deuren van TivoliVredenburg weer een klein beetje open, op een kier. S10 gaf het eerste concert, voor 30 personen, in de Grote Zaal.

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.