Selecteer een pagina
Jazz Museum Rotterdam - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Video en Expositie Jazz Museum Rotterdam

Historische jazzfotografie

Het Jazz Museum Rotterdam is een pop-up museum in de Fenixloods, op steenworp afstand van Hotel New York. Tot 19 juli kun je daar een reis maken door de geschiedenis van de jazzfotografie, met werk van onder andere legendarisch jazzfotografen Francis Wolff, Jim Marshall en Jimmy Katz.

Ik ben zelf ook erg benieuwd naar de foto’s van Susanne Schapowalow die vlak na de Tweede Wereldoorlog alle Amerikaanse jazz coryfeeën fotografeerde op en achter het podium. Nog nooit waren deze foto’s van deze 93-jarige fotografe in Nederland te zien.

North Sea Jazz

Een deel van het museum is ingericht met een terugblik op de recente geschiedenis van het North Sea Jazz na de verhuizing van het festival naar Rotterdam. In dat gedeelte exposeer ik vier van mijn foto’s.

Video-interviews voor DJAZZ.tv

In de periode dat het Jazz Museum Rotterdam open is worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er concerten en word en er jazzfilms vertoond. Van 25 t/m 27 juni 2016 zal ik van ter plekke voor DJAZZ.tv 14 video-interviews opnemen met Nederlandse jazz-artiesten. Samen met de interviews die collega fotografen (waaronder Paul Bergen en Joke Schot) zullen opnemen wordt dit een mooi document over de Nederlandse jazz-scene. Ik krijg hiervoor onder andere Sabrina Starke, Denise Jannah en John Engels voor mijn camera. Erg leuk! En op de zondag van het North Sea Jazz doen we dat nog een keer.

Info

Het Jazz Museum Rotterdam is tot dagelijks geopend (muv 13 juli)  van 10.00 tot 17.30 uur. Het kunt het museum vinden aan de Veerlaan 9 in Rotterdam. Meer info vind je hier.

 

 

 

Lees verder:

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

Lowlands 2018

Lowlands 2018

Lowlands 2018, met onder meer foto’s van Gorillaz, Patti Smith, Brockhampton, Nile Rodgers, Spinvis, De Staat, Ho99o9, Stormzy, Little Simz, Sevdaliza en Tom Odell.

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Fotografie van een inspirerend 5-daags evenement van Thought for Food (TFF) in Rio de Janeiro. Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050? Dat was de uitdaging voor ruim 200 deelnemers van over de hele wereld. Mijn uitdaging was het om de vele sessies en activiteiten vast te leggen.

Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret 2018

Concert- en festivalfotografie op Best Kept Secret 2018, één van de mooiste festivals van Nederland. Met onder meer Arctic Monkeys, CHVRCHES, Father John Misty, LCD Soundsystem, Mogwai, Mozes and the firstborn, Ray Fuego, Rodriguez, Spoon, Sudan Archives, Superorganism, The Kills, The National, Ty Segall, Tyler, The Creator, Vince Staples en Warpaint.

Culturele Zondagen Utrecht

Culturele Zondagen Utrecht

Voor Utrecht Marketing fotografeer ik regelmatig de Culturele Zondag, de stad is dan gevuld met muziek, dans, theater, wetenschap, cabaret en sport.

The Christmas Show

The Christmas Show

Vijf keer stroomde de Ziggo Dome vol voor The Christmas Show. Een sprookje met onder meer Carlo Boszhard, Nicolette van Dam, Karin Bloemen, Buddy Vedder, Epke Zonderland, Jamai, Leona Philippo en uiteraard de Kerstman!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Fotografie van Le Guess Who? Festival 2016, met Swans, Elza Soares, Wilco, Tyler Williams, Savages, RP Boo, Jameszoo Quartet, Digable Planets, Jessy Lanza, Bo Ningen, TAU, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Scott Fagan, Marching Church, Whitney, Quilt, The Dwarfs of East Agouza, Laurel Halo, Good Sad Happy Bad en onwaarschijnlijk fijne (en feestelijke) afsluiter Junun, met Radiohead gitarist Jonny Greenwood.