Lucretia Dalt - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Portret: Lucrecia Dalt

Wat: Portret
Wie: Lucrecia Dalt
Voor: Gonzo (circus)

Voor een interview in het magazine Gonzo (circus) maakte ik onlangs een serie portetten van de Spaans-Colombiaanse muzikante Lucrecia Dalt. Ze kwam  naar Utrecht voor een optreden tijdens het festival Le Guess Who May Day.

Na haar middagoptreden maakten we zowel binnen als buiten een aantal portretten. In de galerie waar ze op had getreden vond ik een opvallende roze stoel die we mooi konden gebruiken. Een met roze tape op de muur geplakt stilleven van ansichtkaarten en stroomkabels maakten het plaatje af. O ja, ze had ook roze lippenstift.

Voor de buitenfoto kozen we een plekje aan de Utrechtse Weerdsingel. Hier maakten we een dromerig beeld dat goed aansluit bij de  electronische muziek die Lucrecia maakt.

Het was mijn eerste bijdrage aan Gonzo (circus) en ik kwam er meteen mee op de cover. Een mooie binnenkomer dus.

Meer portretfotografie:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.