- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Reportage: Repaircafe

Het Rabobank klantenmagazine Dichterbij heeft een complete restyling ondergaan. Eén van de nieuwe rubrieken is een beeldreportage van zes beelden. De opmaak van de pagina is een vaststaand gegeven. Alle beelden hebben een andere maat en verhouding. Het is dus belangrijk om in de layout passende beelden te maken.

Onlangs maakte ik onderstaande reportage voor deze rubriek bij het Repair Café Utrecht. Het Repair Café is een plek waar mensen kapotte spullen kunnen laten repareren door vrijwilligers. Het plan was om een serie overzicht en detailfoto’s te maken waarop de vrijwilligers, liefst geholpen door de eigenaar, de kapotte spullen probeerden te repareren.

Daarnaast wilden we ook portretten maken van de mensen met hun gerepareerde apparaat. Hiervoor had ik mijn mobiele studio op de locatie ingericht.

Aan het begin van de middag kwam een meneer met zijn kapotte broodrooster binnen. De rooster was van zijn ouders geweest en ruim 50 jaar oud. Een mooi glimmend apparaat, waarvan uiteindelijk bleek dat een muis door de stroomkabel had geknaagd. De muis heeft dat niet overleefd, maar de rooster kon gelukkig nog wel weer gereanimeerd worden. Aan het einde van de middag ging hij blij op de foto met zijn weer werkende broodrooster. Blij dat ik lang genoeg ben gebleven om dat te kunnen vastleggen.

Tijdens deze middag werden onder andere een scheerapparaat, een paar stofzuigers, een jas, een tv en een dvd-speler hersteld. Leuk om dit proces vast te kunnen leggen en portretten te maken van blije bezitters van gerepareerde spullen.

Meer informatie over het Repair Cafe vind je op hun website.

Lees verder:

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Culturele Zondag @HOME – Bibliotheek Utrecht

Culturele Zondag @HOME – Bibliotheek Utrecht

Voor deze Culturele Zondag @HOME filmde ik een rondleiding door de nieuwe Bibliotheek Utrecht op de Neude. Onderweg kwam ik onder andere langs acteur Bram Gerrits, liedjesschrijver Jasper Smit en een spoken word performance van Danique Carmen Kivit.

Grasnapolsky 2020

Grasnapolsky 2020

Grasnapolsky op de bijzondere locatie van fabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen. Het was een mooie start van festivalseizoen 2020. Maar was het ook het einde…?

Eurosonic / Noorderslag 2020

Eurosonic / Noorderslag 2020

Festival Eurosonic Noorderslag in Groningen, gefotografeerd voor VPRO 3voor12. Met onder meer foto’s van Celeste, Cobrah, Inhaler, Arlo Parks en Pongo.

Recent werk

Recent werk

Ik heb niet altijd tijd (of zin) om een volledig blog te maken als ik het druk heb. Daarom vind je hier altijd een selectie uit recent gemaakte portretten, concertfotografie en eventfoto’s.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

Lowlands 2018

Lowlands 2018

Lowlands 2018, met onder meer foto’s van Gorillaz, Patti Smith, Brockhampton, Nile Rodgers, Spinvis, De Staat, Ho99o9, Stormzy, Little Simz, Sevdaliza en Tom Odell.