- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Reportage: Repaircafe

Het Rabobank klantenmagazine Dichterbij heeft een complete restyling ondergaan. Eén van de nieuwe rubrieken is een beeldreportage van zes beelden. De opmaak van de pagina is een vaststaand gegeven. Alle beelden hebben een andere maat en verhouding. Het is dus belangrijk om in de layout passende beelden te maken.

Onlangs maakte ik onderstaande reportage voor deze rubriek bij het Repair Café Utrecht. Het Repair Café is een plek waar mensen kapotte spullen kunnen laten repareren door vrijwilligers. Het plan was om een serie overzicht en detailfoto’s te maken waarop de vrijwilligers, liefst geholpen door de eigenaar, de kapotte spullen probeerden te repareren.

Daarnaast wilden we ook portretten maken van de mensen met hun gerepareerde apparaat. Hiervoor had ik mijn mobiele studio op de locatie ingericht.

Aan het begin van de middag kwam een meneer met zijn kapotte broodrooster binnen. De rooster was van zijn ouders geweest en ruim 50 jaar oud. Een mooi glimmend apparaat, waarvan uiteindelijk bleek dat een muis door de stroomkabel had geknaagd. De muis heeft dat niet overleefd, maar de rooster kon gelukkig nog wel weer gereanimeerd worden. Aan het einde van de middag ging hij blij op de foto met zijn weer werkende broodrooster. Blij dat ik lang genoeg ben gebleven om dat te kunnen vastleggen.

Tijdens deze middag werden onder andere een scheerapparaat, een paar stofzuigers, een jas, een tv en een dvd-speler hersteld. Leuk om dit proces vast te kunnen leggen en portretten te maken van blije bezitters van gerepareerde spullen.

Meer informatie over het Repair Cafe vind je op hun website.

Lees verder:

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Bitcoin Amsterdam 2022

Bitcoin Amsterdam 2022

Ik fotografeerde de Bitcoin Amsterdam 2022 conferentie, een drie-daags samenkomen van techneuten, cryptografen, economen, vrijheidsvoorvechters, journalisten, Bitcoin bedrijven, een ex-prime minister en veel meer.

Boekenbal 2020

Boekenbal 2020

In het laatste normale weekend van 2020 fotografeerde ik het Boekenbal, met volle gangen, mooie outfits, her en der een mondkapje, dansende schrijvers en vooral veel selfies!

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

Publiek op 1 piano afstand…

Publiek op 1 piano afstand…

Na 81 dagen Corona-sluiting gingen de deuren van TivoliVredenburg weer een klein beetje open, op een kier. S10 gaf het eerste concert, voor 30 personen, in de Grote Zaal.

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Culturele Zondag @HOME – Bibliotheek Utrecht

Culturele Zondag @HOME – Bibliotheek Utrecht

Voor deze Culturele Zondag @HOME filmde ik een rondleiding door de nieuwe Bibliotheek Utrecht op de Neude. Onderweg kwam ik onder andere langs acteur Bram Gerrits, liedjesschrijver Jasper Smit en een spoken word performance van Danique Carmen Kivit.