Selecteer een pagina
- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Reportage: Repaircafe

Het Rabobank klantenmagazine Dichterbij heeft een complete restyling ondergaan. Eén van de nieuwe rubrieken is een beeldreportage van zes beelden. De opmaak van de pagina is een vaststaand gegeven. Alle beelden hebben een andere maat en verhouding. Het is dus belangrijk om in de layout passende beelden te maken.

Onlangs maakte ik onderstaande reportage voor deze rubriek bij het Repair Café Utrecht. Het Repair Café is een plek waar mensen kapotte spullen kunnen laten repareren door vrijwilligers. Het plan was om een serie overzicht en detailfoto’s te maken waarop de vrijwilligers, liefst geholpen door de eigenaar, de kapotte spullen probeerden te repareren.

Daarnaast wilden we ook portretten maken van de mensen met hun gerepareerde apparaat. Hiervoor had ik mijn mobiele studio op de locatie ingericht.

Aan het begin van de middag kwam een meneer met zijn kapotte broodrooster binnen. De rooster was van zijn ouders geweest en ruim 50 jaar oud. Een mooi glimmend apparaat, waarvan uiteindelijk bleek dat een muis door de stroomkabel had geknaagd. De muis heeft dat niet overleefd, maar de rooster kon gelukkig nog wel weer gereanimeerd worden. Aan het einde van de middag ging hij blij op de foto met zijn weer werkende broodrooster. Blij dat ik lang genoeg ben gebleven om dat te kunnen vastleggen.

Tijdens deze middag werden onder andere een scheerapparaat, een paar stofzuigers, een jas, een tv en een dvd-speler hersteld. Leuk om dit proces vast te kunnen leggen en portretten te maken van blije bezitters van gerepareerde spullen.

Meer informatie over het Repair Cafe vind je op hun website.

Lees verder:

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

Lowlands 2018

Lowlands 2018

Lowlands 2018, met onder meer foto’s van Gorillaz, Patti Smith, Brockhampton, Nile Rodgers, Spinvis, De Staat, Ho99o9, Stormzy, Little Simz, Sevdaliza en Tom Odell.

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Fotografie van een inspirerend 5-daags evenement van Thought for Food (TFF) in Rio de Janeiro. Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050? Dat was de uitdaging voor ruim 200 deelnemers van over de hele wereld. Mijn uitdaging was het om de vele sessies en activiteiten vast te leggen.

Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret 2018

Concert- en festivalfotografie op Best Kept Secret 2018, één van de mooiste festivals van Nederland. Met onder meer Arctic Monkeys, CHVRCHES, Father John Misty, LCD Soundsystem, Mogwai, Mozes and the firstborn, Ray Fuego, Rodriguez, Spoon, Sudan Archives, Superorganism, The Kills, The National, Ty Segall, Tyler, The Creator, Vince Staples en Warpaint.

Culturele Zondagen Utrecht

Culturele Zondagen Utrecht

Voor Utrecht Marketing fotografeer ik regelmatig de Culturele Zondag, de stad is dan gevuld met muziek, dans, theater, wetenschap, cabaret en sport.

The Christmas Show

The Christmas Show

Vijf keer stroomde de Ziggo Dome vol voor The Christmas Show. Een sprookje met onder meer Carlo Boszhard, Nicolette van Dam, Karin Bloemen, Buddy Vedder, Epke Zonderland, Jamai, Leona Philippo en uiteraard de Kerstman!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Fotografie van Le Guess Who? Festival 2016, met Swans, Elza Soares, Wilco, Tyler Williams, Savages, RP Boo, Jameszoo Quartet, Digable Planets, Jessy Lanza, Bo Ningen, TAU, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Scott Fagan, Marching Church, Whitney, Quilt, The Dwarfs of East Agouza, Laurel Halo, Good Sad Happy Bad en onwaarschijnlijk fijne (en feestelijke) afsluiter Junun, met Radiohead gitarist Jonny Greenwood.