Koninginnedag 2012 - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Koninginnedag 2012

Wat: Reportage Koninginnedag 2012
Waar: Rhenen en Veenendaal
Opdrachtgever: Gemeenten Rhenen en Veenendaal

Begin 2012 vroegen de gemeenten Rhenen en Veenendaal mij om op Koninginnedag een reportage te maken van het bezoek van de Koningin aan beide plaatsen. De foto’s waren bedoeld voor publicatie in verschillende media en voor het fotoboek dat als herinnering wordt gemaakt. Een mooie klus die ik natuurlijk graag aanpakte**!

De reportage moest, samen met een collega-fotograaf, gemaakt worden vanaf de Koninklijke Route. Dat betekent dat ik me tussen de Koninklijke Familie kon mengen om zo van dichtbij mijn beelden te maken. In tegenstelling tot de meer dan 50 fotografen die vanuit de persvakken hun foto moesten maken. En dichtbij het onderwerp zijn levert voor mij altijd het beste beeld op. Daar helpt geen telelens tegen.

Hieronder een kleine selectie uit de ruim 1200 foto’s die ik die dag maakte. Naast een herinnering aan het bezoek van de Koningin ook een bijzondere mijlpaal voor mij als fotograaf. Een dag hard werken in de buurt van Prinsen en Prinsessen, de Koningin, Burgemeesters, de Commissaris van de Koningin, veel beveiliging, meewandelende pers, de NOS camera’s die ik niet in de weg kon lopen en natuurlijk heel veel publiek. En dan ook nog zorgen voor mooie foto’s en erop letten dat het harde zonlicht me niet teveel parten zou gaan spelen. Ik geloof dat ik daar in geslaagd ben. Wat vind jij?

** Het aanpakken van deze opdracht nam iets meer tijd in beslag dan ik het hier laat lijken. Er zat een offertetraject aan vast waarin ik duidelijk moest maken waarom ik geschikt zou zijn voor deze klus. Ook stuurde ik een selectie van relevant foto’s uit eerdere opdracht mee. Op basis daarvan ben ik uiteindelijk gekozen als fotograaf voor deze dag.

Lees verder:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Bitcoin Amsterdam 2022

Bitcoin Amsterdam 2022

Ik fotografeerde de Bitcoin Amsterdam 2022 conferentie, een drie-daags samenkomen van techneuten, cryptografen, economen, vrijheidsvoorvechters, journalisten, Bitcoin bedrijven, een ex-prime minister en veel meer.

Boekenbal 2020

Boekenbal 2020

In het laatste normale weekend van 2020 fotografeerde ik het Boekenbal, met volle gangen, mooie outfits, her en der een mondkapje, dansende schrijvers en vooral veel selfies!

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

Publiek op 1 piano afstand…

Publiek op 1 piano afstand…

Na 81 dagen Corona-sluiting gingen de deuren van TivoliVredenburg weer een klein beetje open, op een kier. S10 gaf het eerste concert, voor 30 personen, in de Grote Zaal.

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.