Selecteer een pagina
Koninginnedag 2012 - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Reportage Koninginnedag 2012

Wat: Reportage Koninginnedag 2012
Waar: Rhenen en Veenendaal
Opdrachtgever: Gemeenten Rhenen en Veenendaal

Begin 2012 vroegen de gemeenten Rhenen en Veenendaal mij om op Koninginnedag een reportage te maken van het bezoek van de Koningin aan beide plaatsen. De foto’s waren bedoeld voor publicatie in verschillende media en voor het fotoboek dat als herinnering wordt gemaakt. Een mooie klus die ik natuurlijk graag aanpakte**!

De reportage moest, samen met een collega-fotograaf, gemaakt worden vanaf de Koninklijke Route. Dat betekent dat ik me tussen de Koninklijke Familie kon mengen om zo van dichtbij mijn beelden te maken. In tegenstelling tot de meer dan 50 fotografen die vanuit de persvakken hun foto moesten maken. En dichtbij het onderwerp zijn levert voor mij altijd het beste beeld op. Daar helpt geen telelens tegen.

Hieronder een kleine selectie uit de ruim 1200 foto’s die ik die dag maakte. Naast een herinnering aan het bezoek van de Koningin ook een bijzondere mijlpaal voor mij als fotograaf. Een dag hard werken in de buurt van Prinsen en Prinsessen, de Koningin, Burgemeesters, de Commissaris van de Koningin, veel beveiliging, meewandelende pers, de NOS camera’s die ik niet in de weg kon lopen en natuurlijk heel veel publiek. En dan ook nog zorgen voor mooie foto’s en erop letten dat het harde zonlicht me niet teveel parten zou gaan spelen. Ik geloof dat ik daar in geslaagd ben. Wat vind jij?

** Het aanpakken van deze opdracht nam iets meer tijd in beslag dan ik het hier laat lijken. Er zat een offertetraject aan vast waarin ik duidelijk moest maken waarom ik geschikt zou zijn voor deze klus. Ook stuurde ik een selectie van relevant foto’s uit eerdere opdracht mee. Op basis daarvan ben ik uiteindelijk gekozen als fotograaf voor deze dag.

Lees verder:

Recent werk

Recent werk

Ik heb niet altijd tijd (of zin) om een volledig blog te maken als ik het druk heb. Daarom vind je hier altijd een selectie uit recent gemaakte portretten, concertfotografie en eventfoto’s.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

Lowlands 2018

Lowlands 2018

Lowlands 2018, met onder meer foto’s van Gorillaz, Patti Smith, Brockhampton, Nile Rodgers, Spinvis, De Staat, Ho99o9, Stormzy, Little Simz, Sevdaliza en Tom Odell.

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Aandacht voor eten in Rio de Janeiro

Fotografie van een inspirerend 5-daags evenement van Thought for Food (TFF) in Rio de Janeiro. Hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050? Dat was de uitdaging voor ruim 200 deelnemers van over de hele wereld. Mijn uitdaging was het om de vele sessies en activiteiten vast te leggen.

Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret 2018

Concert- en festivalfotografie op Best Kept Secret 2018, één van de mooiste festivals van Nederland. Met onder meer Arctic Monkeys, CHVRCHES, Father John Misty, LCD Soundsystem, Mogwai, Mozes and the firstborn, Ray Fuego, Rodriguez, Spoon, Sudan Archives, Superorganism, The Kills, The National, Ty Segall, Tyler, The Creator, Vince Staples en Warpaint.

Culturele Zondagen Utrecht

Culturele Zondagen Utrecht

Voor Utrecht Marketing fotografeer ik regelmatig de Culturele Zondag, de stad is dan gevuld met muziek, dans, theater, wetenschap, cabaret en sport.

The Christmas Show

The Christmas Show

Vijf keer stroomde de Ziggo Dome vol voor The Christmas Show. Een sprookje met onder meer Carlo Boszhard, Nicolette van Dam, Karin Bloemen, Buddy Vedder, Epke Zonderland, Jamai, Leona Philippo en uiteraard de Kerstman!