- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Portret 30in030 – Presentatie U30 boek

Een week geleden werd in het gebouw van Pastoe het U30 boek gepresenteerd. Aan dit jubileumboek van drukkerij Libertas droeg ik mijn project 30in030 bij. Het 30x30cm metende (en dus bijna twee kilo zware) boek is gevuld door Utrechtse ontwerpers, typografen en fotografen. Een fantastische verzameling creativiteit dus. Mooi ontworpen door Enof Communicatiegroep en natuurlijk erg mooi gedrukt en gebonden door Libertas. Die hebben werkelijk alle soorten papier, bewerkingen en andere technieken uit de kast getrokken om hier een mooi visitekaartje van te maken. Voor de drukkerij, maar ook voor de creatieve sector van Utrecht. Over de totstandkoming van het boek is dit filmpje gemaakt.

Ik ben trots dat ik aan dit mooie project heb kunnen bijdragen. Het boek is te koop bij Selexyz Broese in Utrecht en ook online te bestellen.

Hieronder de spread die ik heb gevuld met zes portretten uit het 30in030 project. Dit project loopt nog tot het einde van dit jaar. Daarna hoop ik het als expositie te kunnen tonen, in Utrecht uiteraard.

Meer portretfotografie:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.