Kraftwerk speelt album Tour de France integraal met 3D visuals in TivoliVredenburg - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Tour de France in Utrecht

Het is koers in Utrecht! Afgelopen weekend startte in Utrecht de Tour de France. Deze Grand Depart maakte heel wat los in de stad. Naast alle festiviteiten rondom het fietsen zelf werden er ook een aantal festivals georganiseerd. Op de zaterdag fotografeerde ik zo het Tournée de la Musique festival op drie pleinen in de stad, met onder meer DeWolff, Janne Schra, Phantom Four, Danny Vera en Too Many ZooZ. Tijdens de show van DeWolff deed als uitsmijter ook nog oud-wielrenner Rob Harmeling mee.

De avond ervoor stond de legendarische band Kraftwerk in TivoliVredenburg waar ze hun album Tour de France uit 1983 integraal speelden. De visuals waren in 3D, het publiek had allemaal brilletjes gekregen. Op hetzelfde moment speelde in de grote zaal van TivoliVredenburg de Amerikaanse indie-band Modest Mouse.

Toen op zondag de eerste echte etappe van Utrecht naar Zeeland begon stond ik langs het parcours vlak bij waar ik woon in Utrecht. Eigenlijk fotografeer ik nooit sport maar vond het nu wel een leuke uitdaging om toch een beeld te gaan maken. Ondanks dat de wedstrijd net was begonnen waren er vier rijders ontsnapt. Deze Tête de la Course wist ik gelukkig net vast te leggen. Geen fantastisch beeld misschien, maar voor mij een mooie herinnering aan de afsluiting van een mooi weekend in Utrecht!

Meer concert- en festivalfotografie:

Publiek op 1 piano afstand…

Publiek op 1 piano afstand…

Na 81 dagen Corona-sluiting gingen de deuren van TivoliVredenburg weer een klein beetje open, op een kier. S10 gaf het eerste concert, voor 30 personen, in de Grote Zaal.

Grasnapolsky 2020

Grasnapolsky 2020

Grasnapolsky op de bijzondere locatie van fabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen. Het was een mooie start van festivalseizoen 2020. Maar was het ook het einde…?

Eurosonic / Noorderslag 2020

Eurosonic / Noorderslag 2020

Festival Eurosonic Noorderslag in Groningen, gefotografeerd voor VPRO 3voor12. Met onder meer foto’s van Celeste, Cobrah, Inhaler, Arlo Parks en Pongo.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2019

Foto’s van de 50 editie van Pinkpop, met natuurlijk Fleetwood Mac, The Cure, Golden Earring, Lenny Kravitz, Krezip, Slash, Duncan Laurence, Armin van Buuren en pink boss Jan Smeets.

Best Kept Secret 2019

Best Kept Secret 2019

Mijn beste foto’s van het Best Kept Secret festival dat ik voor VPRO 3voor12 fotografeerde. Met Carly Rae Jepsen, Charlotte Gainsbourg, Christine and the Queens, Indian Askin, John Grant, Julia Holter, Kraftwerk, Kurt Vile, Lizzo, Primal Scream, Shame, Sophie, Sports Team en Viagra Boys.

Lowlands 2018

Lowlands 2018

Lowlands 2018, met onder meer foto’s van Gorillaz, Patti Smith, Brockhampton, Nile Rodgers, Spinvis, De Staat, Ho99o9, Stormzy, Little Simz, Sevdaliza en Tom Odell.

Best Kept Secret 2018

Best Kept Secret 2018

Concert- en festivalfotografie op Best Kept Secret 2018, één van de mooiste festivals van Nederland. Met onder meer Arctic Monkeys, CHVRCHES, Father John Misty, LCD Soundsystem, Mogwai, Mozes and the firstborn, Ray Fuego, Rodriguez, Spoon, Sudan Archives, Superorganism, The Kills, The National, Ty Segall, Tyler, The Creator, Vince Staples en Warpaint.

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Le Guess Who? Festival 2016 (LGW16)

Fotografie van Le Guess Who? Festival 2016, met Swans, Elza Soares, Wilco, Tyler Williams, Savages, RP Boo, Jameszoo Quartet, Digable Planets, Jessy Lanza, Bo Ningen, TAU, Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba, Scott Fagan, Marching Church, Whitney, Quilt, The Dwarfs of East Agouza, Laurel Halo, Good Sad Happy Bad en onwaarschijnlijk fijne (en feestelijke) afsluiter Junun, met Radiohead gitarist Jonny Greenwood.

Amsterdam Dance Event 2016 (ADE16)

Amsterdam Dance Event 2016 (ADE16)

Foto’s van Amsterdam Dance Event 2016 (ADE16), waar ik vijf dagen werkte voor VPRO 3voor12. Met onder andere Martin Garrix, Tale of Us, Len Faki, Steve Aoki en Craig David.