Week van de Rechtspraak 2013


Ieder najaar wordt de Week van de Rechtspraak georganiseerd. Deze campagne wordt door De rechterlijke macht (het geheel van rechtbanken,  gerechtshoven, de Hoge Raad en de Raad voor de Rechtspraak) gebruikt om burgers een kijkje te gunnen achter de schermen van het recht. En om duidelijk te maken dat rechtspraak meer is dan een oordeel. Dat laatste was dan ook één van de slogans die op de posters voor de Week van de Rechtspraak 2013 zou komen. Samen met een serie portretten van mijn hand.

De opdracht van het communicatieburo was om een aantal ‘gewone mensen’ op de foto te zetten. Nadrukkelijk geen modellen of medewerkers van de opdrachtgevende partij, wat voor andere campagnes die ik maak soms gebruikelijk is. Van deze ‘gewone mensen’  verwacht je niet dat ze vaak te maken hebben met de rechterlijke macht. Maar uiteindelijk kan iedereen natuurlijk ongewild onderdeel worden van een geschil dat met rechtspraak geregeld moet worden.

In overleg heb ik een aantal mensen uit mijn omgeving benaderd om in mijn thuisstudio op de foto te gaan. Ik werk vrijwel altijd op locatie, maar portretten kan ik ook thuis maken.

Hieronder zie je de reeks foto’s die ik maakte en de manier waarop deze verwerkt zijn in de layout van de poster. Wat is jouw oordeel over deze serie?

 

Meer portretten bekijken? Begin hier…