Heel goed nieuws! Tijdens het Foto Festival Naarden mag ik twee series van mijn foto’s exposeren. Dit als onderdeel van het Festival-OFF, schaduwfestival van grote broer het Foto Festival Naarden (FFN). De komende vier weken zijn deze series te bezoeken in de galerie aan de Marktstraat 49 in hartje Naarden.

Het FFN is deze editie volledig gewijd aan portretfotografie. Het is bijzonder om in de buurt te kunnen exposeren van een aantal van mijn inspiratiebronnen, zoals Stephan Vanfleteren, Koos Breukel, Marie Cécile Thijs, Jan Banning en Joost van den Broek. Het tonen van mijn werk is daardoor een oefening in nederigheid, maar ook inspirerend op hetzelfde moment.

Informatie

Waar: Je kunt de galerie vinden op de Marktstraat 49 in Naarden-Vesting, tussen de Grote Kerk en Het Arsenaal. Op de kaart van het festival-OFF zijn alle expositieruimten van de beide festivals te vinden. De toegang is gratis.

Wanneer: 21 mei t/m 19 juni 2011

Openingstijden: dagelijks van 11.00 uur – 17.00 uur

Website Festival-OFF

Website Foto Festival Naarden

Expositieruimte Marktstraat 49, Naarden

Supers

Als eerste presenteer ik de serie ‘Supers, de laatste winkel van het dorp’, waarvoor ik door heel Nederland zelfstandige supermarkten fotografeerde die de laatste winkel van het dorp zijn.

Door het ontbreken van opvolging, veranderende winkelgewoontes, krimp van de dorpsbevolking en vergrijzing staan deze winkels op het punt om te verdwijnen. Wat zullen we missen als deze winkels er straks niet meer zijn?

Supers, de laatste winkel van het dorp

Supers, de laatste winkel van het dorp

Het boek dat ik van deze serie maakte is ook te bekijken tijdens de expositie.

Meer informatie over mijn supers project is te vinden in deze eerdere blogpost en op deze pagina.

Portretten

Vanwege het thema van het FFN, ‘Let’s Face it’ laat ik ook een serie portretten zien. Ik heb gekozen om een aantal foto’s van artiesten te exposeren. Zo zijn mijn portretten van schrijver Thijs de Boer, componistenduo Pigeonhouse, producer STW en rapper P.O.S. te zien. Ook heb ik de bijzondere studiofoto’s die ik maakte van drummers Björn Ottenheim (zZz) en Hajo de Reijger (Blues Brother Castro) een plek gegeven.

Rapper P.O.S.

Rapper P.O.S.

Naast mijn fotografie worden in deze galerie ook Afrikaanse bronzen beelden uit de collectie van Burkin’art tentoongesteld.