Selecteer een pagina
Han Bennink - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Concert & portret: Han Bennink

Wat: Portret & Concert
Wie: Han Bennink
Waar: Mirliton Theater, Utrecht

Een paar weken geleden trad jazzdrummer Han Bennink met zijn ICP-trio (Michael Moore en Ernst Glerum) op in het Mirliton, het best verstopte theater van Utrecht.

Een portret van deze drumlegende stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Eindelijk kreeg ik de kans om deze foto te maken!

De eerste keer dat ik Han Bennink zag spelen was op het Middelsee Jazz Treffen in Leeuwarden, ergens in de jaren ’80. Als jong drummertje was ik met mijn vader mee. Zwaar onder de indruk van de man die niet alleen op zijn drumstel, maar op alles speelde dat hij aantrof in de zaal. Inclusief op mijn lege colaflesje.

De goedkope drumstokken die hij toen gebruikte (á 4 gulden per paar vertelde hij me tijdens deze fotoshoot) braken heel snel en lagen al snel overal op de vloer. Ik heb er nog eentje opgeraapt en meegenomen naar huis. Die ga ik maar eens opzoeken binnenkort…

Meer portretfotografie:

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.

Op de roltrap. En op de cover!

Op de roltrap. En op de cover!

Ik maak portretten voor het nieuwste cultuur- en lifestyletijdschrift van Utrecht, de UITagenda. Afgelopen twee maanden maakte ik onder andere een portret van Roosbeef en van actrice Monic Hendricx.

Portret: Een dag met een gouden randje

Portret: Een dag met een gouden randje

Een blog over de portretten die ik maakte van vier ongeneeslijk zieke mensen voor het tijdschrift Pal voor U en hoe mijn verwachting vooraf totaal niet uitkwam. De mooiste opdracht van 2014.

Expositie Tussen Soundcheck en Show

Expositie Tussen Soundcheck en Show

Van vier december tot 16 januari 2015 exposeer ik in Poppodium Ekko in Utrecht mijn nieuwe serie portretten, ‘Tussen Soundcheck en Show’.

Auteursportret Peter van Uhm

Auteursportret Peter van Uhm

Een mooi portret als resultaat van een mooie ontmoeting. Ik fotografeerde Peter van Uhm voor zijn boek ‘Ik koos het Wapen’.