Han Bennink - ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Concert & portret: Han Bennink

Wat: Portret & Concert
Wie: Han Bennink
Waar: Mirliton Theater, Utrecht

Een paar weken geleden trad jazzdrummer Han Bennink met zijn ICP-trio (Michael Moore en Ernst Glerum) op in het Mirliton, het best verstopte theater van Utrecht.

Een portret van deze drumlegende stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Eindelijk kreeg ik de kans om deze foto te maken!

De eerste keer dat ik Han Bennink zag spelen was op het Middelsee Jazz Treffen in Leeuwarden, ergens in de jaren ’80. Als jong drummertje was ik met mijn vader mee. Zwaar onder de indruk van de man die niet alleen op zijn drumstel, maar op alles speelde dat hij aantrof in de zaal. Inclusief op mijn lege colaflesje.

De goedkope drumstokken die hij toen gebruikte (á 4 gulden per paar vertelde hij me tijdens deze fotoshoot) braken heel snel en lagen al snel overal op de vloer. Ik heb er nog eentje opgeraapt en meegenomen naar huis. Die ga ik maar eens opzoeken binnenkort…

Meer portretfotografie:

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.