- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Portret: Bij de Politie

Wat: Portret voor jubileumboek KLPD
Wie: Onder anderen Fokko Klok, Koos Spee, Hans Bot, Martin Bonthuis, Ad Hellemons, Helene Minderman
Voor: KLPD Verkeerspolitie

Afgelopen periode werkte ik onder andere aan een project voor het KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten). De Verkeerspolitie bestaat dit jaar 50 jaar en daarvoor wordt een jubileumboek uitgegeven. De foto’s bij de interviews mocht ik maken.

De portretten zijn allemaal op locatie gemaakt, in een omgeving gerelateerd aan de functie van de persoon. Ik kon mijn flitsinstallatie dus meenemen naar verschillende parkeerplaatsen, politieburo’s, controlestations, werkplaatsen, snelwegen en hoofdkantoren in het land. Veertien mooie en soms spannende verhalen en natuurlijk de portretten later is de klus afgerond. Het boek is onlangs uitgegeven en ligt nu hopelijk op veel koffietafels te pronken. Ik ben trots op mijn bijdrage!

Meer portretfotografie:

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.

Op de roltrap. En op de cover!

Op de roltrap. En op de cover!

Ik maak portretten voor het nieuwste cultuur- en lifestyletijdschrift van Utrecht, de UITagenda. Afgelopen twee maanden maakte ik onder andere een portret van Roosbeef en van actrice Monic Hendricx.