- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Portret: Echt Utrechts

Vaste klanten zijn fijn, vooral als ze me regelmatig met leuke opdrachten op pad sturen. Ze geven me zo de mogelijkheid om seriematig te werken. Voor Rabobank Utrecht mag ik een aantal keer per jaar portretten maken voor het klantenmagazine Rabobank Dichterbij. In de rubriek ‘Echt Utrechts’ laten bekende Utrechters hun favoriete plek van de stad zien.

Zo portretteerde ik de afgelopen twee jaar onder anderen oud-FC Utrecht voetballer Jean Paul de Jong, producer Simon Akkermans (van C-Mon & Kypski en Kytopia), burgemeester Aleid Wolfsen, presentatrice Sofie van den Enk en acteur Barry Atsma. Allemaal op een plek met een speciale betekenis of een bijzonder verhaal.

Een leuk en uitdagend aspect aan deze rubriek is dat de beelden altijd in een layout van ongeveer 1:2 geplaatst worden. Een breder beeld dan de standaard beeldverhouding van een spiegelreflex-camera. En de geportretteerde mag natuurlijk ook niet in de middenvouw belanden!

Meer portretfotografie:

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.

Op de roltrap. En op de cover!

Op de roltrap. En op de cover!

Ik maak portretten voor het nieuwste cultuur- en lifestyletijdschrift van Utrecht, de UITagenda. Afgelopen twee maanden maakte ik onder andere een portret van Roosbeef en van actrice Monic Hendricx.

Portret: Een dag met een gouden randje

Portret: Een dag met een gouden randje

Een blog over de portretten die ik maakte van vier ongeneeslijk zieke mensen voor het tijdschrift Pal voor U en hoe mijn verwachting vooraf totaal niet uitkwam. De mooiste opdracht van 2014.