- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Portret: Eindejaars interviews KindaMuzik

Terugkijken op het afgelopen jaar, ook muziekmagazine KindaMuzik deed het. Een aantal Nederlandse en internationale artiesten bespraken hun belangrijke momenten van 2011.

Bij drie van deze interviews maakte ik de portretfoto’s. Deze portretshoots brachten me op mooie locaties in Nijmegen, Amersfoort en Heesbeen, maar vooral op de plekken waar Sebastiaan, Marten en Jeroen hun muziek schrijven en opnemen. Inspirerende plekken dus!

Ik heb gekozen om deze portretten met bestaand licht te maken. Geen flitsset mee dus, maar gewoon een goede camera met twee mooie objectieven (de vertrouwde set van 50mm en 85mm) en dan samen op zoek naar de plek waar het licht mooi valt. Een heel prettige manier van fotograferen die ook nog eens goed past bij het onderwerp.

Een paar van deze portretten heb ik ingezonden voor de Zilveren Camera. Net als deze concertfoto’s die ik vorige week liet zien.

Bekijk hieronder de foto’s en lees daarna de interviews op KindaMuzik met Sebastiaan van Bijlevelt (van de band Okieson), Marten de Paepe en Jeroen Kant.

Meer portretfotografie:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.