Interview Ons Utrecht

Onlangs ben ik geïnterviewd voor de krant Ons Utrecht. Het korte interview gaat over mijn werk als fotograaf en over het culturele leven in Utrecht. Hieronder is de tekst van het interview te lezen.

Collega fotograaf Arnold Reyneveld maakte de foto die bij het artikel geplaatst is. Helaas is zijn foto gepubliceerd zonder naamsvermelding. Het recht op naamsvermelding is vastgelegd in artikel 25 van de Auteurswet. Daarnaast is het natuurlijk netjes dat je iemand die een bijdrage levert aan een publicatie bij naam genoemd wordt. Net zoals dat het logisch is dat bij een artikel de naam van de schrijver vermeld is. Of dat een schilder zijn naam op zijn werk zet.

Ik vind het belangrijk dat er bij elke gepubliceerde foto een juiste naamsvermelding gedaan wordt. Vandaar dat ik daar op deze plek nog even extra aandacht aan geef. En natuurlijk omdat Arnold gewoon een mooi portret van me heeft gemaakt.