Portretten op locatie

Dit voorjaar ben ik een dag op pad geweest om portretten te maken van mensen die op een zorgboerderij werken. Zorgboerderijen zijn agrarische bedrijven die een dagbesteding bieden aan mensen die zorg en begeleiding nodig hebben.

De foto’s die ik maakte zijn gebruikt voor een nieuwe campagne van de Federatie Landbouw en Zorg. Deze federatie zorgt ervoor dat de kwaliteit van de zorg op zorgboerderijen gewaarborgd wordt. De ansichtkaarten hieronder zijn één van de producten die met mijn foto’s zijn gemaakt.

Zo’n dag fotograferen op locatie is altijd uitdagend. Op welke plekken en onder welke omstandigheden je fotografeert is nooit helemaal te voorspellen. Zo stond er een kudde enthousiaste jonge geitjes aan mijn broekspijp te knabbelen terwijl ik het portret van Jan maakte.

Bijzondere ontmoetingen

Maar het leukste is wel dat je op zo’n dag veel verschillende bijzondere mensen ontmoet. Zoals Wim, die jaren verslaafd was aan alcohol, maar zich nu nuttig voelt door op de zorgboerderij in Berlicum te werken. Dit soort ontmoetingen maken de portretfotografie voor mij tot één van de mooiste vakgebieden van de fotografie.

De layout van deze ansichtkaarten is gedaan door de grafisch ontwerpers van Typetank.