- ©Jelmer de Haas - All Rights Reserved

Portret: Charles Bradley

Wat: Portret
Wie: Charles Bradley
Waar: Tivoli, Utrecht
Voor: File Under

I remember you!‘, was het eerste dat soulzanger Charles Bradley tegen me zei toen ik hem afgelopen vrijdag voor zijn show in Tivoli Utrecht aansprak. Dat klopt, want precies een jaar eerder sprak ik hem in Doornroosje in Nijmegen. Toen was ik daar om zijn compaan Lee Fields op de foto te zetten. Na die portretsessie had ik een mooi gesprek met Charles. In de kleedkamer vertrouwde hij me zijn levensverhaal toe. Over zijn moeilijke leven tot nu toe, zijn vermoorde broer en zijn carrière als James Brown immitator. En werd hij gebeld door zijn oude moeder. Die spreekt hij bijna dagelijks als hij op tournee is.

Dit keer in Tivoli ging het me om portretten van Charles. Het afgelopen jaar had hij niet stilgezeten. De 63-jarige zanger had eindelijk zijn debuutplaat (!) ‘No Time for Dreaming‘ geschreven en opgenomen. Hij was enorm blij dat hij na jaren van omzwervingen door de VS en Canada zijn eigen nummers had kunnen opnemen en ze nu aan de wereld kon laten horen. De portretsessie verliep prettig en hij nam alle tijd om te praten en te poseren. Een volgende keer dat ik in New York ben moet ik hem meteen bellen om af te spreken zei hij meerdere keren.

Hieronder een paar van de foto’s die ik maakte. De analoge zwart-wit portretten die ik met mijn middenformaat Rolleiflex camera heb gemaakt publiceer ik op een later moment. Die moeten eerst ontwikkeld en gescand worden. Maar deze herinnering heb ik in elk geval vastgelegd. I’ll remember you, Charles!

Bekijk hier meer blogs over mijn concertfoto’s van Charles Bradley.

Meer portretfotografie:

Geld Telt, vooral mét een portret!

Geld Telt, vooral mét een portret!

Wat is jouw laatste grote aankoop? Voor het Onderwijsblad van de AOb portretteer ik mensen uit het onderwijs bij een artikel over hun financiën.

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Hoe raak jij ‘In the Flow’?

Voor UITAgenda Utrecht portretteer ik acteurs, muzikanten, kunstenaars en andere creatieven in de setting waar ze ‘In the Flow’ raken.

Portretten 2020

Portretten 2020

Portretten maken, dat heb ik het afgelopen jaar veel gedaan. Ik ging op pad met artiesten, ondernemers, zzp-ers, schrijvers, onderwijzers, bestuurders, etc…

In daglicht, met studiolicht op locatie, op het podium, tijdens een wandeling in het bos, backstage of op het toilet (echt, zoek maar!).

And the winner is…..

And the winner is…..

Waar is het feestje? Nou, dat was duidelijk gaande in mijn portretstudio op locatie tijdens de Blender Conference 2019 in Amsterdam.

Expositie De Roltrap

Expositie De Roltrap

Vijf jaar fotografeerde ik artiesten op de roltrap van TivoliVredenburg voor de rubriek De Roltrap voor UITagenda Utrecht.

Een selectie uit de totaal 35 portretten wordt eind 2019 geexposeerd in TivoliVredenburg. Bij de roltrappen natuurlijk!

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Flitsende perskit voor violist Lorenzo Gatto

Voor de jonge Belgische violist Lorenzo Gatto maakte ik een serie portretten voor zijn site en perskit. Ik gebruikte stroboscopisch flitslicht om de portretten een bijzondere dynamiek te geven. Bekijk hier Lorenzo Gatto’s nieuwe persfoto’s.

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Expositie jazzportretten tijdens North Sea Jazz

Tijdens het North Sea Jazz festival het aankomend weekend wordt een serie van mijn jazzportretten voor het eerst geëxposeerd. Op mijn analoge zwart-wit portretten vind je onder andere John Engels, Gideon van Gelder, Sabrina Starke, Joep Pelt, Bernard van Rossum en Corrie van Binsbergen.